Prečo používať olej na bradu

ČO ROBÍ OLEJ NA BRADU A AKO HO POUŽÍVAŤ

Oleje na bradu pôsobia ako kondicionér na ošetrenie brady, a čo je najdôležitejšie pokožky pod ňou. Koža každého človeka produkuje prírodný olej zvaný kožný maz, ktorý je zásadný pre celkové zdravie, stav a vzhľad brady. Pri sprchovaní sa tento kožný maz stráca, pôsobením drsných čistiacich prostriedkov, ktoré sa nachádzajú v bežných kozmetických prípravkoch a mydlách. Olej na bradu zložený z tých správnych olejov lisovaných za studena pomáha replikovať tento maz a zabraňuje tomu, aby boli vaše brady suché, krehké a drsné. A zároveň dodá vôňu a zdravý lesk.

Je ale v poriadku, ak si budete pravidelne umývať bradu špeciálnymi šampónmi na bradu. Zabezpečíte si tak úľavu od svrbenia na pokožke, tiež pomáha udržiavať bradu bez nečistôt, potu a špiny.

 

Z ČOHO JE OLEJA NA BRADU?

Oleje na bradu sú primárne tvorené kombináciou nosných olejov a éterických olejov. Nosné oleje sú ingrediencie, ktoré upravujú, zvlhčujú a zvláčňujú. Esenciálne oleje dodávajú vonnú zložku, vďaka ktorej je používanie oleja na bradu ešte príjemnejšie. Esenciálne oleje tiež všeobecne obsahujú niektoré protizápalové a antibakteriálne vlastnosti.

Jojoba a ricínový olej sú dva z najlepších a najbežnejšie používaných nosných olejov. Tieto dve zložky nájdete aj v našich olejoch na bradu, ale nižšie uvádzame aj ďalšie prémiové oleje, ako: babassu olej, habešský olej, hroznový olej, marhuľový olej, argánový olej, mandľový olej a vitamín E.

V našej ponuke nájdete nespotečné množstvo kvalitných olejov na bradu. Výber záleží hlavne od vône alebo preferencie značky. Jedna z najznámejších značiek je talinska značka Proraso, ktorá má štyri oleje na bradu podľa vône: Refreshing Eukalyptus, Azur Lime, Wood and Spice a Cypress & Vetyver. Česká značka Angry Beards zatiaľ vytvorila tiež štyri a to: Jask Saloon, Bobby Citrus, Herbalist a Christopher The Traveller. Značka Nozem má v ponuke len jeden olej na bradu. Tak isto ich ponuka značka Reuzel, Novon alebo Uppercut

Zložky, ktorá by olej na bradu nesmie obsahovať sú:

  • silikóny, pretože tieto plasty môžu pôsobiť vzhľadovo, že brada je lesklá, zdravá ale pritom zabraňujú vstupu základných živín. Vyvarujte sa prísadám, ktoré končia slovom „cone“.
  • sírany, tzv. laurysulfáty sóoné sa používajú v mnohých lacných kozmetických výrobkoch. Tieto drsné čističe zbavujú príliš veľa oleja z pokožky a zanechávajú vlasy suché a krehké.
  • parabény - tieto chemikálie sa používajú ako konzervačné látky v mnohých kozmetických výrobkoch. Niektorý ľudia veria, že parabény môžu súvisieť so zdravotnými problémami, ale neexistujú presvedčivé

 

POMÁHA OLEJ NA BRADU PROTI SVRBENIU?

Áno, olej na bradu pomáha predchádzať svrbeniu a zastaviť ho. Najbežnejšie prvé svrbenie brady sa vyskytuje počas prvých týždňov rastu, keď sa chĺpky vlniť a pichať do pokožky. Počas tejto doby môže vaša pokožka potrebovať pomoc a s prispôsobením sa novému rastu a nemusí ešte produkovať dostatok kožného mazu, čo zanecháva vašu pokožku suchšiu ako by bola zvyčajne. Olej na bradu pomáha tým, že zjemňuje bradu a dodáva tvári ďalšiu hydratáciu.

Ak pociťujete svrbenie brady s dlhšou bradou, je to pravdepodobne známka nadmerného vysušenia pokožky. Používajte prípravok určený na bradu, ktorý je navrhnutý tak, že vám bradu a tvár dostatočne zjemní. Dávajte pozor, aby ste ju neumývali príliš často. Pridajte do svojej každodennej rutiny olej na bradu alebo balzam. Používaním kefy na bradu pomáhate odstrániť všetku odumretú kožu zachytenú pod vlasmi, a tým lepšie distribuujete olej do brady.

 

KEDY MUSÍM POUŽÍVAŤ OLEJ NA BRADU?

Olej na bradu by ste mali používať každý deň, ráno a večer po umytí tváre. Ďalej odporúčame začať používať olej na bradu hneď ako si začneme pestovať bradu. To pomôže vlasom rásť, budú jemnejšie a zároveň zmierni svrbenie. Olej na bradu sa najlepšie nanáša po teplej sprche, teplo a para zo sprchy vám pomôžu otvoriť póry na tvári. Pred použitím oleja si bradu úplne vysušte. Voda zabráni vstrebávaniu oleja.

 

Ako nanášať olej na bradu:

1. Fľaštičku olejčeka držte hore dnom nad dlaňou a poklepte prstom na dno fľaše, až kým z nej nevychádzajú kvapky oleja.

2. Votrite si olej do brady a jemne vmasírujte končekmi prstov do pokožky. Vmasírujte niekoľko sekúnd, aby ste obnovili tok krvi do pokožky a vlasových folikulov.

3. Nezabudnite vtierať olej do pokožky pod bradu. Prstami prechádzajte zdola nahor a dlaňami zhora nadol po brade, aby ste zaistili komplexné nanesenie oleja.

4. Pomocou kefy alebo hrebeňa na bradu rovnomerne rozložte olej a vytvarujte si bradu.

 

Hlavné výhody používania oleja na bradu (ktorý dodáva vašim bradám hydratáciu a vôňu) sa prejavia okamžite po použití. Olej na bradu by mal byť ľahký a nemastný. Môže však trvať až niekoľko týždňov dôsledného používania, kým sa prejavia účinky – najmä, ak máte dlhšiu bradu. Preto buďte trpezlivý. Vypracovanie zdravých návykov starostlivosti o bradu je veľmi dôležité hlavne vtedy, ak si túto rutinu pestujete prvýkrát. Práve pravidelné používanie oleja na bradu k nepochybne patrí a vy po čase určite oceníte jeho účinky. Ak olej na bradu doma ešte nemáte, vyberte si z našej ponuky. Ďakujeme, že si sa dostal až sem a preto prikladáme zľavový kód na 10% zľavu na všetky oleje na bradu - OLEJ10