Jeden z krokov k dokonalosti

Dokonalé telo vám síce nevieme predať :), ale vieme vám poradiť ako na dokonalý účes. S vlasmi je to síce ťažké, paradoxne ich úprava s styling neboli nikdy jednoduchšie. Výber správnej vlasovej kozmetiky pre dokonalý výsledok a perfektný vzhľad je však viac ako náročný. Páči sa vám účes s jemným leskom, alebo preferujete decentný matný vzhľad? V našej širokej škále rôznych gélov, pomád, voskov, hlín, pást a krémov na vlasy si každý nájde svojho vhodného kandidáta. Mať doma vhodný produkt na styling vlasov je už teda relatívne jednoduché a teda mať aj dokonalého gentlemana. V tomto blogu si bližšie rozoberiem rôzne druhy pomád na vlasy, aby ste sa lepšie zorientovali, po ktorej by bolo najvhodnejšie siahnuť.

 

Pomády na vlasy patria aktuálne k najpopulárnejším prípravkom na domácu úpravu a styling vlasov. Názov pomáda nie však vždy používaný správne, ale vo všeobecnosti sa zdá, že ide o univerzálny výraz pre všetky produkty na vlasy, ktoré nie sú zrovna gély. Pomády nezanechávajú vlasy tvrdé a pôsobia prirodzene, vďaka čomu je možné svoj účes počas dňa upravovať. To je hlavný rozdiel od gélov, nakoľko pomád na vlasoch nezaschnú. Pomády sú navrhnuté tak, aby si s nimi každý vedel vytvoriť účesy za pomoci hrebeňa alebo kefy. Konzistencia každej pomády sa odvíja od účinku, ktorý má zabezpečiť. Pre ilustráciu dopĺňame aj fotky otvorených pomád. Tak isto aj naše odporúčania, ktoré pomády by mohli byť najvhodnejšie pre daný efekt, aby vám to pomohlo pri výbere.

 

POMÁDY NA BÁZE OLEJA A VODY

V minulosti mali pomády vazelínový základ. Dnes sa vyrábajú aj na vodnej báze, ale obe prevedenia majú svojich fanúšikov. Na základe toho sa pomády delia do 2 základných skupín:

Pomády na báze vosku a oleja sú vyrobené v podstate z tuku, preto sú vo väčšine prípadov lacnejšie ako pomády na báze vody. Tzv. vazelínová pomáda je ťažšia a preto je vhodnejšia pre husté alebo kučeravé vlasy, ktoré zaručene skrotí. Tento typ pomády poskytne vlasom vysoké lesk a je aj lepšie tvarovateľná počas dňa. Treba podotknúť, že prísady týchto pomád sú veľmi ťažko rozpustené vo vode, preto je takmer nemožné zmyť ich z vlasov bez použitia kvalitného šampónu. Prakticky všetko, čo použijeme na zmytie pomády na báze oleja, tiež odstráni z vlasov všetky prírodné oleje, čo môže spôsobiť, že vlasy budú vyzerať dosť nezdravo. Dôležitá vec, ktorá ešte stojí za zmienku je, že pomády na báze oleja môžu negatívne pôsobiť na tvorbu akné na čele a temene. Ak šampón a kondicionér neodstráni dostatočne všetky oleje a mastnotu, môžu sa upchať póry a vlasové folikuly, čo má za následok nežiadúce akné. Ak si fanúšikom olejových pomád, tieto vlastnosti ti ale nemusia uškodiť. Na trhu dnes už existuje celá rada kvalitných olejových pomád.

Zo ponuky značky Reuzel môžeme odporučiť zelenú pomádu (Reuzel green pomade), ktorá má stredne silnú fixáciu a vonia jablkom a mätou. Alebo Nozem červenú pomádu, ktorý má kokosovú vôňu.

Vodné pomády sú ľahšie a teda vhodné na bežné typy vlasov. Sú navrhnuté tak, aby sa s nimi dosiahol podobný vzhľad a účes, podobný stupeň fixácie a aj lesk ako s olejovými pomádami. Výhodou je, že nie sú mastné, vlasy sa dajú jednoducho tvarovať a dodá im prirodzený efekt. Najväčším bonusom je, že sa z vlasov vymývajú oveľa jednoduchšie a to len za pomoci vody, bez nutnosti použiť šampón. Keď ju nanesiete, väčšinou stuhnú viac ak olejové – upraviť ich môžete pomocou mokrého hrebeňa. Preto aj odporúčame pomády na báze vody nanášať na vlhké vlasy, na suchých príliš zaschne a potom sa už horšie tvaruje.

 

 

Na vodne báze je založená pomáda značky Tenax, ktorá má dokonca extra silné držanie. Klasická vodná pomáda Gunslinger zabezpečí fantastický lesk a spoľahlivú stredne silnú fixáciu. Príjemnú citrusovú vôňu má vodná modrá pomáda značky Nozem

 

POMÁDY S RÔZNYM STUPŇOM FIXÁCIE

Nie každému sa pracuje dobre so silnými fixačnými prípravkami. Ako sme už spomenuli pri opise vyššie spomínaných pomád, v našej ponuke nájdete pomády s niekoľkými stupňami fixácie.

Extréme silnú fixáciu sľubuje aj sivá pomáda od značky Reuzel Extreme Hold, ktorá sa veľmi ľahko vymýva, lebo je založená na vodnej báze a má ľahkú vôňu kvalitného rumu. Ak preferujete strednú fixáciu a aj stredný lesk, odporúčame siahnuť po voskovej zelenej Nozem pomáde.

 

MATNÉ A LESKÝ EFEKT POMÁDY

Aktuálne je čoraz väčším trendom prirodzenejší decentný matný vzhľad, ale niekto stále preferuje pomády s miernejším alebo vyšším leskom. Každá značka sa už zameriava na to, aby ste si v jej portfóliu našli tú svoju.

Dokonalý prirodzený matný look zabezpečí nanesenie matnej pomády značky Tenax, ktorá má príjemnú pánsku nesilenú vôňu. Rovnaký efekt docielite s matnou reuzel pomádu (Clay Matte pomade), ktorá je výborná aj na kučeravé, vlnití a nepoddajné vlasy. Na mäkký a matný vzhľad môžeme odporučiť Nozem zlatú pomádu alebo pomádu značky Red One Matte look.

Kto naopak preferuje mokrý, leský look, siahnuť môže po modrej Blue Strog Hold pomáde. Vonia po vanilke a dreve. Alebo pomáda značky Red One, ktorá má špeciálnu krémovú formuláciu. Jemne lesklý efekt zabezpečí žltá pomáda značky Tanex.

Veríme, že sme vám pomohli lepšie sa zorientovať v širokej ponuke a rôznych druhov pomád. Na začiatok si treba stanoviť aký efekt chcete na vlasoch docieliť a následne si už len vybrať s našich odporúčaní. Ak si ale nejaké informácie nenašiel, alebo ti chýbali, pokojne nám napíšte. Radi vám zodpovieme všetky otázky.